Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Tolcsvayék koncertet adnak holnap Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageA Tolcsvay Trió holnap este Gárdonyban, a Pisztráng utcában  koncertezik. Az együttes tagjai – Czipó Tibor basszusgitárral, Tolcsvay Béla énekkel és 12 húros gitárral, valamint Egri László szólógitárral – este fél kilenctől muzsikálnak a tőlük megszokott stílusban és dallamvilágot megjelenítve. A negyvenéves együttesi múltat felidéző programon való részvétel ingyenes!

Tovább...
 
A Harmonia Albensis a Püspökség kertjében Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 01.

Image2008 nyarán Székesfehérvár barokk templomai 6. alkalommal adtak otthont a város által szervezett komolyzenei koncertsorozatnak. A látogatók körében nagy népszerűségnek örvend a Zenei nyár, mely számos neves művész és zenekar közreműködésével a zene gyöngyszemeit hozza el a templomok barokk falai közé. Augusztus 4-én este 8 órai kezdettel a Székesfehérvári Püspökség kertjébe várják a zene rajongóit.

Tovább...
 
Hunyadi László - tökéletes hangzásban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Nemsokára felhangzanak a Városház téren Erkel Ferenc „Hunyadi László” című operájának dallamai a Musica Regia programsorozat részeként. Az előadás tökéletes hangzásáról Nexo PS15-ös ládák és PS1200-as hangfalak gondoskodnak. A rendszer teljesítménye 2 x 4KW, a keverő pedig negyven csatornás. Sőt, még a Szent Imre templom orgonáját is hallhatóvá teszik a közönség számára.

Tovább...
 
Viszlát Réber Úr! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageEgy vidám családi délután keretében búcsúznak el Réber László kiállításától a Csók István Képtárban augusztus 2-án. A Terembura Kulturális Egyesület 16 órától várja a gyermekeket a kreatív foglalkozással egybekötött programra, amely során természetesen újra meg lehet szemlélni az alkotó gyermekkönyv-illusztrációit, hogy aztán felelevenüljenek Janikovszky Éva és Lázár Ervin meséi.

Tovább...
 
Koncertet ad az Almássy-telepen a Continental Singers Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageA Continental Singers - fiatalokból álló kórus - országjáró körútja során, augusztus 1-én, pénteken Székesfehérvárra érkezik. – tudtuk meg Kádár Sándornétól, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának tagjától – Az együttes 18 órai kezdettel hangversenyt ad az Almássy-telepi Plébánia templomban (Zsolt u. 30.). A program nyitott, bárki megtekintheti. A szervezők kérik, hogy akinek lehetősége van rá, és egy-két fiatalt péntekről szombatra el tudna szállásolni, jelentkezzen az 505- 999-es, vagy a 20-560-5952-es telefonszámon.

 
Irodalmi délután a Varkocs-szobornál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageA múlt hétre meghirdetett, s a rossz időjárás miatt elmaradt kulturális estet holnap délután, 17 órakor rendezik meg a Varkocs-szobornál. A Várkapu Egyesület és a Vörösmarty Társaság programján bemutatják Bokros János „Mesék mezején” című poszthumusz verseskötetét - ahogy az Ünnepi Könyvhét alatt több alkalommal is ízelítőt nyújtott belőle irodalmi délutánokon a költő lánya, a kiadó, és az előadó-művészek.

Tovább...
 
Ligeti dallamokért a Zichy-be! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

ImageA Zichy-ligeti Zenepavilonban augusztusban is folytatódik a „Zichy ligeti dallamok” című programsorozat. - tájékoztatta szerkesztőségünket Vargha Magdolna, a rendezvény egyik koordinátora - Az ingyenes koncerteket vasárnap esténként tartják a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és A Szabadművelődés Háza szervezésében – többféle műfajt felölelve. A részletes program alább olvasható.

Tovább...
 
Ismét kinyílt a Vajda János Könyvesbolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

ImageA székesfehérvári irodalmárok és könyvbarátok nagyszámú jelenléte mellett nyitották ki ma délután a Vajda János Könyvesboltot a Fő utcán. Az ünnepélyen jelen volt a Líra hálózat két vezetője – akik elég nagy késéssel érkeztek meg a budapesti „bombariadó” és az ahhoz kapcsolódó kiürítés miatt -, s beszédükben kifejtették: a helyi, regionális könyvkiadásnak nagy teret kell szentelni, mert igény van rá.

Tovább...
 
Hagyományőrző nap Dinnyésen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Dinnyési Baráti Kör 2008. augusztus 2.-án 12 órától III. Hagyományőrző napját tartja a dinnyési Kastélykertben a reneszánsz jegyében. – tájékoztatta szerkesztőségünket Bognárné Kohl Erika, a program egyik fő szervezője - A királyi pár díszes bevonulását követően színes vásári forgatag, gólyalábasok, vásári mutatványosok várják a közönséget.

Tovább...
 
Lengyel győzelem az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR referens   
2008. július 28.

ImageA lengyel Switch On Quintet nyerte az első alkalommal megrendezésre került Kodolányi Nemzetközi Jazzversenyt, a második díjat két magyar együttes, a Mindsweeper és a Balázs Tamás Trió megosztva kapta. A nemzetközi zsűri koncertje alatt került sor a július 21. óta zajló 3 fordulós verseny eredményhirdetésére, ahol a két különdíjat szintén a döntőbe jutott magyar együttesek tagjai kaptak, illetve egy német és egy brit együttes.

Tovább...
 
Musica Regia - hatodik éve már Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Musica Regia idei programsorozatának nyitásaként Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának rövidített változata látható augusztus 1-jén és 2-án a Városház téren. A Drahos Béla vezényletével, valamint Szinetár Miklós és Harangi Mária rendezésében előadott darabot augusztus 5-én az „Öt Lakatos” jazz-koncert követi, 6-án a „4 For Dance” lép fel, 8-án és 9-én Ábrahám Pál operettjei hallhatók, 11-én pedig a Carmina Burána az Alba Regia Szimfónikus zenekar 500 fős vegyeskarának előadásában.

 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6073 - 6083 / 6234